Családoknak

Ha egy nyugodt békés hétvégére vágyik, akkor jöjjön el hozzánk családjával. Minden korosztálynak személyre szabott szolgáltatást tudunk nyújtani.

Bokros-07

A tanyához tartozó vízparton kiváló a horgászati lehetőség felnőtt és gyerek részére is (ár a horgászoknak menüpontban megtalálható). Kipróbálhatják az íjászatot is (ár az íjászoknak menüpontban található). A kisgyerekeseknek a parton homokozó áll rendelkezésre, és tanyasi játékokat is tudunk biztosítani.

Megismerkedhet számtalan kézműves technikával (lásd a pedagógusoknak menüpontban, az igényelhető kézműves foglalkozások alatt).

Gyermek kézműves foglalkozás: 1.500 Ft/ óra (anyagárral)

felnőtt kézműves foglalkozás 3.000 Ft/óra (anyagárral)

Kérem, hogy a kézműves foglalkozások igényét és milyenségét előre jelezzék.

Lehetőség van sportolásra és kirándulásra is pl.: tollas labda, napozás (napágy kérhető). Vendégeket csak teljes ellátással tudunk fogadni.

Előzetes egyeztetés után lovaskocsiztatást is tudunk vállalni.

Családja menüjét étlapból állíthatja össze. 6 éves korig a gyerekeknek az étkezésből 30% kedvezményt tudunk biztosítani. Megkóstolhatják a táj jellegű ételeinket és italainkat is.

xyzhead

Kirándulási lehetőségek

Természet: A megye folyója a Tisza, melynek védett ártéri részei máig megőrizték viszonylagos érintetlenségüket. Ilyen összefüggő, háborítatlan, még az idegenforgalomnak sem feltárt, romantikus terület Európában kevés van. Mindent megtalál az itt nyaraló ahhoz, hogy lélekben és testben felfrissüljön. A terület az ország napfényben leggazdagabb tája, ahol júniustól októberig érnek a gyümölcsök.

Kultúra: A megye hangulatos kisvárosa a 11 km-re fekvő Csongrád. Nyugodt, békés alföldi mezőváros. Széles, fákkal övezett, árnyas utcáin kellemes végigsétálni, vásárolni. Az óváros a régi életmódba enged betekintést. A város különlegessége a Tiszán átfutó pontonhíd. Csongrádon áthaladva juthatunk el az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkhoz, amely az ország egyik legnagyobb skanzenje is. 895-ben a Kárpát-medencébe érkező magyarok itt tartották az első országgyűlést. Ennek tiszteletére Festy Árpád 1760 m2-es panorámaképet festett, melynek másolatát, itt ópusztaszeren helyezték el. Ez magyarország legnagyobb szabású képzőművészeti alkotása. A 40 km-re lévő Szeged a szobrok, a gazdag színházi és zenei élet, a 28 km-re lévő Hódmezővásárhely pedig az alföldi festészet és népművészet központja.

Fürdés-strand: A Tisza egyik legnagyobb szabadstrandja, a Kőrös és Tisza találkozásánál lévő Kőrös-toroki szabadstrand Csongrádon. Az alacsony vízálláskor a folyóból előtűnő homokpadok a tengerparti fürdőzés élményét keltik, bár a környezet látványa nem feledteti el a Tisza vad mivoltát. Aki melegebb és nyugodtabb fürdőzésre vágyik keresse fel a 30 km-re lévő Cserkeszőlői termálfürdőt, amely egész évben várja a látogatókat, 36-42 C°-os termál medencéivel. Nyáron a gyerekeknek élményfürdő üzemel. A kirándulást is össze lehet kötni a strandolással, ha a 13 km-re lévő Tőserdő-re látogatnak el. Tőserdő a Kiskunsági Nemzeti Park része, csodálatos ártéri erdeiben érdemes elidőzni. Holtágában gyerekekkel is biztonságosan lehet strandolni.

További információért írjon a kapcsolat@mihalytanya.info e-mail címre.

footer